Pokračovatel starého blogu, poněvadž Ofélie si tam už naplnila kapacitu galerie...

Švestkové crumble

30. october 2015 at 17:44 | Ofélie |  KUCHYNĚ
Chtěla bych se s vámi podělit o superrychlý a superjednoduchý recept na moji nejoblíbenější snídani babího léta. Miluju švestky, naprosto bezmezně. A při těch přicházejících studených ránech jsem ještě více uchvácená z toho, co švestky dokážou, když je ohřejete. Respektive když je hodíte do trouby. Pustí ten nejúžasnější a nejpravdivější ovocný sirup, jaký si můžete přát. A tak si opakovaně spálíte jazyk, poněvadž se toho nemůžete nasytit.
Sednout si s horkou miskou tohohle švestkového potěšení k čekankové kávě se špaldovým mlékem a maminčinu jablečnému štrůdlu...
Rána nemohou být krásnější.




INGREDIENCE:
  • velká hrst napůlených a vypeckovaných švestek
  • půlka jablíčka nakrájená na plátky
  • 3 lžíce šťávy z pomeranče (není nutné)
  • lžička třtinového cukru
  • lžíce kokosového oleje
  • lžíce ovesných vloček
  • lžíce sušeného kokosu
  • pár lístků čerstvé meduňky
POSTUP:
  1. Naskládáme do zapékací mističky vrstvu švestek, na to vrstvu plátků jablek a opakujeme, dokud nám ovoce nedojde.
  2. Vedle si v hrnečku připravíme drobenku ze lžíce kokosového oleje, ovesných vloček a kokosu. Podle potřeby přimícháme trochu třtinového cukru, ale nepřislazujeme moc, přecijenom švestky pustí po upečení super-sladkou šťávu.
  3. Ovoce v misce posypeme vytvořenou drobenkou a dáme do předehřáté trouby péci na 200°C asi 15 minut.
  4. Servírujeme teplé s natrhanými lístky meduňky. ♥

 

Be the first one to judge this article.

Comments

1 Terka | Email | Web | 31. october 2015 at 10:48 | React

Inu, vypadá to moc pěkně a když tam jsou švěstky (♥), musí to určitě i výborně chutnat.
Děkuji za inspiraci! :)

2 stuprum | Web | 3. december 2015 at 2:10 | React

Vypadá skvěle a určitě chutná ještě líp. :) Kokos!

3 m. | Email | Web | 11. january 2016 at 13:45 | React

Dovedu si představit, že do kavárny, která by servírovala podobné dobroty, bych chodila klidně denně :)

OT otázka - pořád čekám, jestli zase rozjedeš Flér, vypadá to s ním nějak? :) Měla jsem zálusk na nějaký domácí šampon.

4 Ofelie | Email | Web | 7. march 2016 at 10:24 | React

[3]: Milá M., bohužel teď začínám řešit maturu, takže flér rozjedu až v půli května. Ale plánuju a připravuju velký věci, sofistikovanější kosmetiku (lépe vyřešený šampónky atd.), dělám různé deníčky, pohlednice a pexeso s ilustracemi malých ptáčků, budu šít penály jako hlavy příšerek a tak:) ...
ale pokud bys chtěla nějaký šampónek na míru, můžeme se domluvit i teď po emailu -mimo flér.

5 Gauri | Email | Web | 8. march 2016 at 13:57 | React

Vypadá to výborně!

6 m. | Email | Web | 9. march 2016 at 22:58 | React

[4]: Juhů :) Květen je v pohodě, já teď nejsem v ČR stejně. Snad si vzpomenu se ozvat pak, tedy ;) Držím palce s maturou. Proč jsem si myslela, že jsi mnohem starší? :D No nic.

7 teryart | Email | Web | 19. april 2016 at 20:49 | React

Vypada to skvele, cim fotis? :) jinak diky za inspiraci!

8 | 10. june 2016 at 9:34 | React

A kdypak se nám vrátíš? Chybí mi tvé články ;-)

9 Ofélie | 27. june 2016 at 11:04 | React
10 gerg | 6. september 2016 at 20:53 | React
11 Kika | Email | Web | 29. october 2016 at 23:44 | React

jestli něco miluju tak sušené švestky, těch bych se ujedla :-) ale crumble musí vonět parádně :-)

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.