Pokračovatel starého blogu, poněvadž Ofélie si tam už naplnila kapacitu galerie...

Rhubarb & Tofu Pie (vegan)

22. october 2015 at 20:47 | Ofélie |  KUCHYNĚ
Ruce mi teď voní od kardamomu a rebarbory. Jak já mám tuhle kombinaci vůní/chutí rád. A i když zrovna tenhle koláč není úplně podle pravidel zdravého papání, recept přikládám, jelikož je to asi jedna z nejlepších věcí, co jsem kdy upekla. ♥ A vůbec mi nevadilo, že je z cukru a mouky a rebarbora v žaludku pěkně zakvasí, snědla jsem ho prostě hned a skoro celej sama :D





Těsto:
2 a 1/3 hrnku hladké mouky
1/3 hrnku kukuřičného škrobu
1 lžička soli
2/3 hrnku slunečnicového oleje
6 lžic pohankového mléka
(domácí mléko rychlorecept:
voda & pohanka v poměru 1 : 4, nechat alespoň
2 hodiny nasát, poté rozmixovat a přecedit)
Tvaroh:
1 cihlička tofu natural
voda (cca 1/2 hrnku)
1/2 lžičky vanilkového extraktu
Ňamka:
4 hrnky rebarbory (nakrájené na kousky asi 2 cm)
2/3 hrnku třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
2/3 lžičky kardamomu
citrón
Postup:
  • Nakrájenou rebarboru (4 hrnky jsou cca šest stonků) smícháme s cukrem, vanilkou a kardamomem.
  • Smícháme mouku, škrob a sůl v jedné a slunečnicový olej a mléko v druhé míse a poté slejeme dohromady.
  • Z těsta vytvoříme dvě hroudy (jedna bude na "mističku" a druhá na "pokličku" :D, takže těsto rozdělíme na jednu a dvě třetiny) a vyválíme do kulata.
  • Větší kulato vložíme do pečící formy (vymazaná-vysypaná nebo s pečícím papírem).
  • Tvaroh vytvoříme tím, že rozmixujeme tofu a vanilku ve vodě (té jsem dávala tolik, aby to mělo konzistenci tekutějšího tvarohu, přisypala jsem ještě trošku kokosového mléka v prášku) a poté nalejeme do onoho většího kulata.
  • Na "tvaroh" nasypeme rebarboru.
  • Á nakonec nakrájíme menší placku z těsta na proužky a "zaklopíme" rebarboru:)
Pečeme na 200°C 30 minut a pak na 180°C dalších asi 50 minut, dokud nezačne rebarbora marmeládovatět a bublat.
A pak vyndáme, nestihneme vychladit a sníme! ♥
 

Be the first one to judge this article.

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.