Pokračovatel starého blogu, poněvadž Ofélie si tam už naplnila kapacitu galerie...

Comments

1 Karma | Web | 23. october 2015 at 23:15 | React

Skvělé! Ah, miluju tvoje články a ty fotky jsou jako pohlazení po duši, vážně. Akorát by mojí perfekcionistické dušičce udělalo dobře, kdybys je dávala na střed, haha, jsem hrozná. :D Jinak s přesunem nového blogu do AK určitě nebudeš mít problém, jen chvíli počkat, aby byl starší tří měsíců, já se takhle přesouvala co jsem v AK třikrát snad a není problém, zvlášť u lidí, u kterých je jasné, že budou dál blogovat a stejně kvalitně. :)

2 Fernweh | Web | 24. october 2015 at 8:56 | React

Krásný článek. Bohužel, žádné trhy tu v okolí nemáme. Každopádně, doma chleba pečeme a hodně zeleniny si pěstujeme, takže toho přes léto až tolik v supermarketech nekupujeme. Jak připravuješ cizrnu? Já si ji vždy kupuju v konzervě, protože i když tu v pytlíku namočím přes noc a potom vařím není úplně měkká, jako ta v konzervě. Nemáš na to nějaký trik? :D Sojová mléka používám hlavně do kafe a občas do pečení, takže jak říkáš, ta krabice tam někde v lednici vždy je.
Co je špatně s řepkovým olejem?
Kde seženu Xanthanovou gumu?

3 lady Lianna Ellusive | Web | 24. october 2015 at 15:19 | React

Já bych si spíš než nový blog založila Flickr - tam máš 1 TB místa na kde co :-) . A mohla by sis nechat původní blog :-)

4 Délie | Web | 25. october 2015 at 12:33 | React

Milá Ofélie,

prvních pár vět článku na tvém předchozím blogu mě vskutku vylekalo. Naštěstí zbytečně.
Jsem člověk hodně introvertní a komentáře běžně nepíšu, resp. nikdy si nejsem jista jak vyjádřit to, co ve mně článek, blog či samotný autor vzbuzuje, plus nemám ráda sentimentální výrazivo typu "máš moc hezký blog" a "tvé články jsou skvělé", ale dnes to musím napsat.
Takže ehm, máš moc hezký blog a tvé články jsou opravdu skvělé.
Ne, vážně. Tvá radost ze života, z východů slunce, z přírody, z jídla, ze zdravého životního stylu a (a to dovedu ocenit nejvíc jakožto jejich milovník) hor! mě inspiruje, nabíjí (není mnoho lidí, kteří by v dnešní době uchopovali žití tak autenticky a osobitě jako ty) a uklidňuje v tom, že život může být také o něčem jiném než jen boji o přežití.
Tak děkuji.
(Doufám, že tě tímto nevylekám ve smyslu takového toho pocitu "aha, tak do teď jsem byla dobrá, snad budu dobrá stále a nezklamu své čtenáře", protože mě by to vylekalo (ale já jsem člověk úzkostný a neurotický, což doufám ty ne)).

5 Délie | 25. october 2015 at 12:35 | React

Ještě jsem zapomněla dodat takový detail, že Courier New je mé nejoblíbenější písmo ,)
(vždycky jsem měla pocit, že se špatně čte, nicméně tady funguje bezvadně, tudíž svůj pocit budu muset přehodnotit)

6 Haper | 25. october 2015 at 22:58 | React

Ahoj, Ofelie :) moc rada procitam tvuj blog a jsem tvou velkou obdivovatelkou ;) jen me zarazi tve varovani pred repkovym olejem. Prave po repkovem bych zrovna na smazeni sahla uplne nejradeji (co se dostupnosti tyce) a to z mnoha duvodu - stabilita, malo mastnych kyselin, dobry pomer omega-6, omega-3 kyselin atd. oproti treba prave zminovanemu slunecnicovemu ;) je tedy idealni volbou, co se zdravi tyce. Jsem zvedavec a vrascilo se mi celo, kdyz jsem si tvuj clanek cetla. Jak to tedy posuzujes ty? :)

7 Andy | Web | 27. october 2015 at 12:30 | React

Skvelý článok! :) ja sama sa snažím stravovať aj variť zdravo nakoľko čakám bábätko, ale sem tam zhrešiť nie je tiež na škodu, samozrejme vždy si treba na všetko dávať pozor :)

8 Ofélie | Web | 27. october 2015 at 14:00 | React

[2]:, [6]: řepkový olej je bohužel velmi špatný kvůli svému dopadu na naši přírodu. Umírají díky němu srnky a zajíci, kteří pozřou rostlinu, v šílených křečích...
Též pro naše zdraví není ideální:
"Problém je totiž především v procesu rafinace jako takovém, při němž dochází k oxidaci vícenenasycených mastných kyselin a tvorbě volných radikálů. A k oxidaci, vzniku volných radikálů a následným zánětlivým procesům dochází i v našem těle, od okamžiku, kdy potravu připravenou na řepkovém oleji pozřeme"
Přestože řepkový olej obsahuje dobrý poměr omega 3 a 6, vysoké procento těchto mastných kyselin znamená vysoké procento právě konkrétně omega-6, která je zánětlivá.
Je důležité sledovat i jak jsou oleje zpracovány, poněvadž i ze zdraví velmi prospěšného extra panenského olivového oleje udělá rafinace nezdravou potravinu...
P.S.- Při rafinaci řepkového oleje dochází k tvorbě trans-tuků, které jsou rakovinotvorné

9 Ofélie | Web | 27. october 2015 at 14:05 | React

[2]: cizrnu večer namočím, ráno vodu vyměním a k večeři vařím- sleju vodu, dám do hrnce hodně čisté a vařím hodinu až hodinu a půl. můžeš přidat majoránku nebo mořskou řasu pro lepší vyplavení nadýmavých látek. nikdy nevařit pod pokličkou- ať se špatné látky pěkně vypaří. když jsem svědomitá, při vaření sbírám bílou pěnu a dolévám čistou vodu. A po té hodině vaření+máčení 12-24 hodin je cizrna také pěkně měkkoučká:)

10 Ofélie | Web | 27. october 2015 at 14:06 | React

[2]: jo a zapomněla jsem ještě na tu xantanovou gumu. můžeš ji sehnat např. na eshopu ekokoza.cz :) (Nejlepší poměr cena kvalita z internetových obchůdků, kde jsem nakupovala...)

11 Ofélie | Web | 27. october 2015 at 14:10 | React

[4]: Moc ti děkuji za komentář, vážím si toho:)
Je pravda, že někdy mívám pocity, jako tohle a tamto bych měla psát a tohle ne, aby se to čtenářům líbilo. Ale nakonec vždy zvítězí moje pohodlnost a říkám si, co, je to můj blog přeci a nějak zvlášť se o něj nestarám, funguje to, tak proč bych to měla měnit :) Přesto jsem samozřejmě vždycky hrozně nadšená, když se někomu strefím do noty a potěším ho:) To ne že ne.

12 KK | Web | 28. october 2015 at 14:49 | React

Super. Dávám si tvůj blog do oblíbených. Díky za seznam, budu se inspirovat. ;-)

13 all-is-magic | Email | Web | 28. october 2015 at 22:38 | React

Á díky za připomenutí psylia, zrovna zítra mám v plánu vyrazit do zdravé výživy a málem bych na něj zapomněla! :)

14 Kristýna N. | Web | 28. october 2015 at 22:47 | React

Skvělý článek! :)

15 Gauri | Email | Web | 8. march 2016 at 14:02 | React

Tebe mi seslalo samo nebe. :-) Chci změnit svůj životní styl na mnohem zdravější. Vyvarovat se chemie a dělat pro svoje tělo to nejlepší.
U Tebe nacházím všechny informace, které bych složitě dohledávala.
Tohle je skvělý článek. Taky mám ráda trhy. Chvíli jsem tam i prodávala. Alpské sýry, klobásky a další bio výrobky. :-)

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.